Bijbelkamp

De omgeving

Ergens middenin de mooie, groene Ardennen, en niet zo ver van Spa is er een plaatsje waar christenen uit Nederland, België, Frankrijk, Duitsland... en soms uit Amerika, Canada... samenkomen om met hun vrienden fun te maken. Maar ook om hun geloof een opknapbeurt te geven, en dit doen ze soms in de barste omstandigheden.

Ergens rond de stadjes Solwaster, Sart en Jalhay wordt er iedere zomer en herfst (soms ook in de winter) terug die gezellige, leuke, onvergetelijke sfeer van zolder gehaald. Bij heldere hemel, is er een oogverblindend tafereel dat zich afspeelt tussen de maan, sterren, kometen... en je zou er ongestoord uren naar kunnen kijken en kijken en blijven kijken en steeds maar blijven kijken... tot je onder de sterren in slaap valt (Als dat mag van de leiding).

Omdat we in de Belgische Ardennen zitten, is het dus ergens logisch dat er heel wat bossen, "bergen" (heuvels), beekjes... in de buurt zijn. Ergens op zo'n berg, in zo'n bos, bij zo'n beekje staat een wonderlijk mooie boom. Vanaf die boom heb je een zicht over het stadje Solwaster en nog veel meer.

In de nabijheid liggen ook de mijnen van Blegny. Dit zijn oude koolmijnen die je kan bezoeken. Enkelen van ons zijn er al geweest en ze vonden het "tof" of "cool". Het is dus zeker een aanrader. Meer informatie omtrent de mijnen, vind je op www.blegnymine.be.

Een versterkte veste van het prinsdom uit de 11e eeuw die aanzienlijk, tot de 16e eeuw, geëvolueerd is om een verblijfplaats van de Prinsbisschop van Luik te worden. Een opmerkelijke en machtige ommuring waar van de kazematten kunnen worden bezichtigd. Meer info vind je bij de toeristische dienst van Luik.

Als wereldbekend bad- en kuuroord, ligt Spa in de mooie bosrijke omgeving. Het toeristisch succes heeft de stad te danken aan de bronnen, de wandelpaden, parken, terrassen, het meer, het ontspanningscentrum in de bossen, het casino en nog veel meer.

 

 

Wandelroutes


Copyright © 2023 Ardennen Bijbelkamp; vzw De Schildwachten van het Geloof ·
All Rights Reserved · Bijbelkamp.eu · Privacycharter
Webdesign by
RHuyghebaert