De laatste verbouwingsberichten...

Werkkamp Hemelvaart 2015

24 March 2015

Beste vrienden van Ardennen Bijbelkamp,

Wij hebben jullie hulp nodig 14 tot en met 16 mei. Voor de zomerkamp weken deze zomer beginnen moeten wij twee belangrijke dingen doen op het kamp terrein om het klaar te maken. 
 
* Het slaap gebouw krijgt een vernieuwd dak. - Na velen jaren dienst is het oud dak van het slaapgebouw vervallen, gebarsten, en versleten. Er dreigt regen binnen te komen. Wij moeten dit in de lente vervangen zodat de kampeerders deze zomer droog zijn. Wij hebben grote plannen om het dak te verhogen de komende jaren om het slaapgebouw te verbeteren, maar daar hebben wij de nodige vergunningen nog niet voor in handen. Intussen gaan wij een voorlopige dak op het gebouw zetten dat voor de komende 5 tal jaren kan dienen.
 
* Het nieuw gebouw krijgt een laag vernis van binnen. - Om de binnenmuren te beschermen van het nieuw gebouw moet er een vernis laag op komen. Met vele handen kunnen wij vele muren afkrijgen. Kom je mee met uw schilderkleren in hand?
 
Er is dus een klus voor iedereen voorzien. Dit zijn allemaal klussen die wij niet zonder jullie kunnen dus aanmelden is de boodschap. Je hoeft niet de hele tijd te komen. Laat gewoon weten welk dag deel, of dagen je kan komen en wij voorzien het lekker eten. Speciaal voor jou is dit kamp ook volledig gratis (behalve eventuele benzine kosten.)
 
Gelieve te reageren op dit e-mail (of door te bellen) om mij te laten weten of je kan komen of niet. Je mag deze informatie gerust doorgeven aan mensen in de gemeente, en vrienden die een handje kunnen toesteken.
 
Kinderen onder de 10 jaar zijn welkom indien oppas meekomt.

Verbouwingen

25 January 2015

Meer info over de plannen voor het gebouw en het terrein kan je terugvinden op deze blog.

Werkkamp

17 May 2013

Er zijn al heel wat veranderingen aangebracht aan het gebouw de laatste tijd. Om nu de laatste hand te leggen om het kamp klaar te maken voor de zomer hebben we tijdens het weekend van 15 juni 2013 nog een laatste werkkamp.

Als je hier aan wilt meehelpen of meer informatie wenst, mag je altijd contact nemen met Paul Brazle.

We hebben gebouwd en het is bijna af...

29 January 2013

Maar wij hebben nog wat hulp nodig. Kan jij iets doen?

Het blijkt dat het bijna altijd zo uitvalt met een bouwproject. Op het allerlaatste duiken er kosten op waarvoor er niet gepland werd. Om nu de laatste kosten te betalen komen we er net iets te kort.

Beknopte overzicht van het project!

€ 168.000,00 Het bedrag dat we tegen januari 2012 ingezameld hadden. € 155.000,00 was het bedrag van de offerte (bouwfirma) en de overschot zouden we besteden aan de kosten die niet voorzien waren in de offerte (vloerbekleding, elektriciteit, ventilatie, kosten architect, enz.)

Van dit bedrag kwam € 98.000,00 (!!) in giften uit de Benelux en de V.S. € 70.000,00 was voorzien door de Stichting Hobbemakade 29 (Nederland)

€ 30.000,00 Februari 2012, om door te gaan, zochten we dit bijkomend bedrag om kosten te dekken van afwaterzuiveringsinstallatie, verbreding en keermuur oprit, plus de overdekte zijgangen wel bestellen en niet uitstellen.

Tot heden ontvingen we meer dan € 25.000,00 in giften(!!) en hebben en verdere € 5.000,00 van SH29 mogen lenen.

€ 198.000,00 Totaal van geld beschikbaar tot heden.
€ 201.944,00 Totaal kostenplaatje*
€ 3.944,00 Nog nodig.
(Kan jij soms iets hieraan doen?)

* Meerkosten grotendeels omwille van a. iets hoger dan gehoopte kosten i.v.m. architect en b. extra graafwerken die we hebben laten uitvoeren daar we zelf geen tijd voor over hadden net voor de kampweken.

Nota over foto: niet in beeld: gemonteerde zijgang rechts, en materiaal ligt klaar voor linker kant.

Ik wil geven. Hoe doe ik dat?

Gebruik volgende model te melden wat je doet: (bv. copy/paste in email)
( ) Ik wil toch nog meedoen. Ik maak een gift van ________
( ) Ik maak mijn gift nu over via bank ___ (B) ___ (NL) ___ via PayPal
( ) Mijn gift mag je verwachten tegen ________ (datum)

Melden kan met een email naar bijbelkamp@gmail.com, via de gewone post aan ABK Bouwcomité, p/a P Brazle, Maria Clarastraat 13, B-2160 Wommelgem (BE) of per telefoon +32/3.366 01 36 (bij Paul).

Giften in Nederland zijn fiscaal aftrekbaar wanneer ze gestort worden op de rekening van de Gemeente van Christus te Eindhoven (Girorekening 2034085 t.n.v. Gemeente van Christus, Sint-Oedenrode). Vermeld a.u.b. "Voor Solwaster".

Giften in België maakt men rechtstreeks over op de kamprekening (IBAN BE90 2850 3639 4732 / BIC GEBABEBB, Ardennen Bijbelkamp p/a D Van Erp, 9520 Vlierzele). Ook met de melding "Solwaster".

Nu is het ook mogelijk een gift rechtstreeks aan ABK te doen via PayPal. De ABK PayPal-rekening is direct gelinkt met de ABK bankrekening (daarom onder naam van Schildwachten v.h. Geloof vzw). Gebruik gewoon het email-adres: bijbelkamp@gmail.com via PayPal, of gebruik gewoon de knop hieronder.

Een laatste bijdrage.

18 December 2012

Tegen het eind van het jaar is een moment voor sommigen nog te kijken wat ze willen doen qua vrijwillig bijdragen aan een 'goede doel'.

Of, misschien was je al lang van gedacht om ook nog bij te dragen aan het bouwproject te Solwaster en had maar even een 'herinneringske' van doen.

Het project is zo goed als rond. Daar blijft nog voornamelijk het plaatsen van vloerbedekking en het monteren van de tweede overdekte zijgang.

Van de laatste € 30.000 die we zochten in "Fase II" hebben we net boven de € 25.000 ontvangen. Een gift nu kan ons helpen om niet verder te moeten lenen en die allerlaatste kosten die ongetwijfeld opduiken aan te kunnen.

Kunnen we ook op jou rekenen?

Meer nieuws...