De doelstelling van Bijbelkamp

De VzW "De Schildwachten Van Het Geloof", of beter bekend als "Het Ardennen Bijbelkamp" is, zoals de naam het zegt, een bijbelkamp in de Ardennen (de Belgische). Elk jaar komen daar christenen samen om meer te leren uit God's Woord, de Bijbel. Het is onafhankelijk van de gemeenten van Christus, maar de kampen worden georganiseerd op bijbelse principes. Het doel van deze kampweken is het beter leren kennen van God, temidden van Zijn wondermooie en leerrijke natuur. Iedereen, christen of niet, is hier welkom om deze kampen mee te leven, maar iedereen moet dezelfde regels naleven. Elk jaar wordt de vriendschap tussen de deelnemers sterker, of worden er nieuwe vrienden gemaakt.

De kampen worden meestal in een vakantie gehouden, dus is het niet onze bedoeling om die vakantie te verpesten, we hebben dus wel lessen in een kampweek, maar er zijn héél wat activiteiten te doen! Georganiseerde of persoonlijke activiteiten staan meestal op het programma. Elke les wordt op het niveau van de groep gegeven, men zal dus nooit een les krijgen waar ze geen snars van verstaan. Omdat de groepen nooit overdreven groot zijn, kan men soms ook meer aandacht geven aan diegene die het misschien ook meer nodig hebben. Indien er problemen zijn, probeert de leiding die op te lossen om toch iedere kampeerder/kampeerdster een hele leuke week te geven. Jammergenoeg, maar als voorzorg voor een toffe en leerzame week, hebben we ook een kampreglement.

Omdat mensen niet allemaal dezelfde leeftijd hebben, zijn de kampweken ook onderverdeeld in verschillende leeftijdscategorieën. De eerste categorie is de groep van kinderen van 8 tot en met 11 jaar (De benjaminen). Daarna hebben we de "jonge" tieners, de groep van 12 tot en met 14 jaar. Als volgt hebben we de jongeren met de leeftijd van 15 jaar en ouder. Dit zijn de onderverdeelde kampweken, het laatste kamp in de zomer is die voor de gezinnen, dat is het kamp waar je als gezin of als individu naartoe kan gaan.